A diétázók alapvetése, hogy megvonják maguktól a finomított szénhidrátokat, így búcsút intenek a friss, puha belű, roppanós héjú kenyérnek is. A mi kis kenyérkéink azonban tökéletesen helyettesítik, tele van rosttal és ásványi anyaggal, a rettegett szénhidrátból azonban jóval kevesebbet tartalmaz. Finom és ami a legfontosabb, hosszú időre biztosít teltségérzetet. Mutatjuk, hogyan készítsd!
Három deci növényi tejet langyosítsunk meg, szórjunk bele nagyjából két evőkanálnyi útifű maghéjat, gyors mozdulatokkal keverjük össze és hagyjuk néhány percig állni. Miközben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, mérjük ki és öntsük egy nagyobb tálba a száraz hozzávalókat. 10 deka kölesliszthez adjunk hozzá szintén 10 tetszőleges gluténmentes lisztet. Használhatunk hajdinalisztet, ciroklisztet, kendermaglisztet is. Öntsünk rá két evőkanálnyi olivaolajat vagy lenmagolajat és az időközben szépen megduzzadt útifű maghéjat. Sózzuk ízlés szerint, egy gramm aszkorbinsavval és egy kis teáskanálnyi szódabikarbónával lággyá tehetjük. Ha van otthon szőlőmag-őrleményünk vagy lenmagpehelyünk, bátran használjuk, figyeljünk azonban arra, hogy az állaga továbbra is formázható legyen, ha túl zömöknek érezzük a tésztát, adjunk hozzá még egy kis vizet.
Vizes-olajos kézzel alaposan gyúrjuk át a tésztát és kis zsemléket formázzunk belőle. Sütőpapírra téve már mehet is az előmelegített sütőbe nagyjából 30 percre. Miután elkészült, fröcsköljünk rá egy kis vizet azért, hogy a hűlés során ne száradjon ki. A kis bucik több napon át puhák maradnak, ha pedig dupla adagot készítünk, tegyük be a mélyhűtőbe, és fogyasztás előtt néhány órával természetes módon hagyjuk kiolvadni.
Jó étvágyat!
További receptekért és tuti tippekért kövessetek minket a facebookon is IDE KATTINTVA.
SZKE
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.