A padlizsánkrém nagy kedvencem, nemrég hallottam egy új receptet, melyet azonnal ki is próbáltam. Egyszerű gyors vacsora, de kiváló csemege is lehet chips és popcorn helyett. Egészséges, sok vitamint juttatunk a szervezetünkbe ( C-vitamin, magnézium, foszfor, kálcium), kevés szénhidrátot tartalmaz, és ami elengedhetetlen kritérium: Nagyon finom. :) Fogyókúrázóknál a vega bucit/ pirítóst javasolt elhagyni.
Hozzávalók:
2 db közepes padlizsán
1 db nagyobb kápia paprika
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
házi majonéz (elhagyható) vagy extra szűz olívaolajjal helyettesítjetjük
só, bors ízlés szerint
1 kis db saláta cukkini
4-5 vékony szelet mozzarella vagy gouda sajt
Elkészítés
A padlizsánt és a kápia paprikát megmosom, sütőpapíros tepsire helyezem. Addig sütőm, míg a héján barna foltok keletkeznek (kb 15 perc). A sült zöldségeket tálba teszem, kicsit megsózom, letakarom egy konyharuhával, állni hagyom 10-15 percet. Ezt követően a zöldségek levét leöntöm, héjukat eltávolítom. A hagymát apróra vágom, a fokhagymát összezúzom, majd a sült zöldségekhez hozzá teszem, végül turmixolom. Ízlés szerint teszek hozzá házi majonézt (vagy 1-2 ek extra szűz olívaolajat), sózom, borsozom. Azonnal fogyasztható, de szerintem ízletesebb, ha elkészítést követően pár órát hűtőben tárolom.
Köret elkészítése
A tetszőlegesen felszeletelt cukkinit és a vékony sajtot sütőpapíros tepsire teszem, sütöm 5-10 percig 180 fokon (ha van grill fokozat a sütőn, nyugodtan bekapcsolhatjuk:)). Hagyom kihűlni, így a folyékony sajt megkeményedik, szuper és egészséges nassolni valót kapunk.
A köret kiegészíthető a szuper vegán bucinkkal (melyről már írtunk) illetve bármilyen más teljes kiőrlésű pirított pékáruval.
Jó étvágyat!
További receptekért és tuti tippekért kövessetek minket a facebookon is IDE KATTINTVA.
HH
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.