Nemrég egy kerti partin voltam, kifogtunk egy nagyon meleg napot, ezért nem kívántunk semmi tartalmasabb nassolni valót, viszont ebéd után nagyon vágytunk valami édes desszertre. Volt otthon egy nagy görögdinnyénk, megmutatom milyen egészséges és hűsítő italt készítettünk belőle.
A dinnyét feldaraboltuk, majd a gyümölcs centrifugával kinyertük a dinnye levének nagy részét. A centrifuga szétválasztja a magokat és a levet, de mivel a dinnye nagy része víz, ezért sok értékes folyadék maradt a magos részben. A levet a magokkal átpasszíroztuk. A dinnyelevet betesszük a fagyasztóba, 20 percenként megkeverjük, majd amikor elérte a jégkása állagot, poharakba öntjük, friss mentával ízesítjük, és azonnal fogyasztjuk.
További receptekért és tuti tippekért kövessetek minket a facebookon is IDE KATTINTVA.
HH
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.