A zabpelyhes csodasüti szuper alapanyagokat tartalmaz, a goji bogyó, chia mag, zabpehely, melyek sok vitamint és aminosavat tartalmaznak. A zabpehely nem emeli meg hirtelen a vércukrot, mivel lassan felszívódó szénhidrát, a mandula rostokban és E vitaminban gazdag. A sütemény kiváló kiegészítő tea és kávé mellé. Íme a recept:
Hozzávalók:
15 dkg puha margarin5-8 dkg eritrit/ xylit1 nagy tojás (vagy 2 kicsi)12 dkg teljes kiőrlésű liszt15 dkg zabpehely1 tk szódabikarbóna3 ek chia mag3 ek gojibogyó10 dkg aszalt gyümölcs10 dkg darált dió/mandulafél vanilia rúd kikapart magjaétcsokipici citromhéjcsipet sófahéjkakaó
A margarint az eritrittel és a tojással habosra keverem. A száraz anyagokat (zabpehely, liszt, szódabikarbóna, chia mag, goji bogyó, aszalt gyümölcs, csipet só, darált mandula, fahéj) a margarinos krémhez hozzáadom, falapáttal jól összedolgozom. Kóstoljuk meg a masszát, ha nem elég édés tehetünk hozzá egy pici mézet vagy eritritet.
A tésztát saját ízlésünkre formálhatjuk, tehetünk bele 1-2 ek kakaóport, kókuszreszeléket, egy citrom reszelt héját, vagy vaníliát.
Sütőpapíros tepsire kis gombócokat helyezek egymástól 3-4 cm távolságra, vizes kézzel lelapítgatom, majd 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm. Alul-felül sütési funkción 170 fokon 15 perc alatt sültek meg a csodasütik.
Az elkészült sütik forrón puhák, hűlés közben érik el a megfelelő keménységet. Fém dobozban 2 hétig is tárolható (nálunk nem szokott addig tartani :) )
Kellemes nassolást!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.