Tegnap este megleptem a családom és vacsorára elkészítettem Nekik az egyik kedvencüket, a túrógombócot, de most nem a hagyományos módon. A búzadarát és prézlit lecseréltem zabkorpára, a tejfölt joghurtra, a cukrot nyírfacukorral helyettesítettem és lám mennyire finom desszertet kaptam. Íme a recept, próbáljátok ki, jobb mint az eredeti!
Hozzávalók:
25 dkg túró2-3 ek zabkorpanyírfacukor ízlés szerint1/2 citrom héja (elhagyható)1 pohár joghurtsó3-4 ek zabkorpavízkókuszolajA túrót összekeverem a zabkorpával, egy csipet sóval, és 1-2 ek nyírfacukorral és a citromhéjjal. Hűtőben állni hagyom kb. 45-50 percet, hogy a korba megszívja magát. 3-4 ek zabkorpát megpirítok egy kevés kókuszolajon, ha barnulni kezd öntök rá kb 0,5 dl vizet, lassan pirítom tovább (azért öntünk hozzá vizet, hogy a zabkorba prézli állagot kapjon és ne legyen túl kemény). Az elején massza szerű lesz, de pár perc múlva kevergetés közben szétterül a serpenyő alján. Ha elértük a prézli állagot húzzuk félre a korpát és hagyjuk hűlni.
A tésztából gombócokat formálok majd gyöngyöző vízben megfőzöm őket. Egyszerre 4-5 gombócot szoktam a vízbe dobni, hogy ne ragadjanak össze. Addig főzöm, míg a finom túrós gömbök a felszínre jönnek (kb 4-5 perc). Fontos, hogy ne lobogó vízben főzzük őket, mert könnyen széteshetnek.
Nyírfacukros joghurttal, lekvárral vagy friss gyümölccsel tálalom.
Fogyasszátok egészséggel!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.