Az egy éjszaka alatt tökéletes állagúvá váló granolás chia puding tökéletes reggeli lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az elkészítése pedig igazán gyerekjáték. Figyeljétek csak!
Három evőkanál házi granolát, egy evőkanál chia magot és 125 milliliter tejet összekeverünk ízlés szerinti mennyiségű édesítőszerrel és éjszakára betesszük a hűtőbe. Olyan edénybe, pohárba, kapcsos üvegbe vagy műanyag dobozba tegyünk, hogy a tetején maradjon még néhány centi hely. Másnap reggelre a granola és a chia mag megduzzad, a tej megkocsonyásodik és tökéletes állagúvá válik. A tetejére szórjunk gránátalma szemeket.
TIPP: Ha nem tudod kivárni a másnap reggelt, a hozzávalók összekeverése után tedd be a pudingot a mikróba két percre. A tej átforrósodik, a granola és a chia mag pedig elkezdi megszívni magát. Pihentesd öt percet, szórd rá a gyümölcsöt és máris fogyaszthatod!
Elkészítenéd saját granoládat? Szuper receptünket itt találod: http://lollipopnasik.blog.hu/2016/09/09/granolaval_szinesitsd_a_reggelid
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.