Beköszöntött a november, s bár nem kezd téliesre fordulni az idő, a gesztenyeszezon bizony már beköszöntött. Ha pedig megtelik a piac az isteni terméssel, akkor izzítani kell a sütőt!
A gesztenyét mossuk meg, majd egy nagyon éles késsel vágjunk X alakot a tetejére. A szemeket tegyük egy lábasba, öntsük le vízzel, majd forraljuk fel. Ha felforrt hagyjuk pár percet bugyogni, majd tegyük félre, takarjuk le, és 15-20 percig hagyjuk a fedő alatt puhulni.
A megpuhult gesztenyéket helyezzük egy tiszta konyharuhára, töröljük őket szárazra, majd tegyük sütőpapíros tepsibe. 170 fokon kb. 10-15 percig sütjük, míg a teteje szét nem nyílik. Melegen fogyasszuk, ha kihűl, nehezebb meghámozni.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.