Igazi finomság, otthon ,egészségesen. Az olajos magvakról tudjuk, hogy mennyire egészségesek, a szervezet számára fontos zsírsavakat és nyomelemeket tartalmaznak. A fahéjas mandula mellett szuper ötlet a magokat és az aszalt gyümölcsöket étcsokoládéval bevonni. Ezt nyugodt szívvel fogyasztom (mérsékelten persze) délelőtt a joghurtom mellé vagy délután pár szemet nasi gyanánt kekszek és egyéb cukros dolgok helyett)
Hozzávalók:
Kesudió, Mandula, Brazil dió, sima dió, török/ földimogyoró, pisztácia, aszalt gyümölcsök.. Gyakorlatilag mindent lehet csokiba mártani. :)ÉtcsokoládéVízgőz felett megolvasztom az étcsokoládét, én 70%-osat használtam. Fontos, hogy jó minőségű és finom legyen a csokoládé, itt nagyon megérződik, ha picit gyengébb minőségű az alapanyag hiszen koncentráltan fogyasztjuk. Egy kisebb adag magot vagy aszalt gyümölcsöt beleteszek a csokimasszába jól megforgatom, vagy egyenként belemártogatom, sütőpapírra helyezem, szétválasztom őket, hogy ne egy csomóban dermedjenek meg, majd hideg helyen tárolom.
TIPP: fehér csokoládéval is érdemes kipróbálni.
Tökéletes ajándék lehet karácsonyra egy szép üvegbe helyezve, esetleg celofánba csomagolva, szép szalaggal átkötözve.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.