Kisfiam imádja a gumicukrot, én pedig elhatároztam, hogy megpróbálok egészséges változatot készíteni neki. Az állaga nem lett tökéletesen olyan, mint a bolti gumimacié, viszont nem tartalmaz állati eredetű zselésítőanyagot, színezéket, cukrot, ízfokozót és mindenféle olyan adalékanyagot, amit jó messziről el kell kerülni.
Egy deci száz százalékos gyümölcslevet meglangyosítok, hozzáadok egy kávéskanál édesítőszert és szintén egy kávéskanál agaragart. Simára keverem és szilikon bonbon-formába öntöm. Beteszem nagyjából 15-20 percre a hűtőbe, majd egész egyszerűen kinyomom a formából. A sárga színű gumicukrok barackléből, a lilák pedig szőlőléből készültek.
TIPP: Alapvetően a zselésítés az agaragarral úgy működik, hogy fél liter folyadékhoz egy kávéskanálnyi kocsonyásító por kell. Ha tortazselét készítünk, elég így adagolunk, minél keményebb zselét szeretnénk készíteni, annál több agaragart kell kevernünk a folyadékhoz. Ezzel az alapanyaggal könnyen és gyorsan kocsonyásíthatunk bármit, érdemes vele kísérletezni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.