Kinek mi jut eszébe a télről? Nekem biztos, hogy a TOP 10-ben, ami erről az évszakról beugrik, benne van a forró csoki. Ma az egyik kedvencemet hoztam el nektek. Lássuk!
1/2 narancs csíkozott héja2 ek kakaó5 dkg étcsoki (70 %-os)egy kis darab marcipán2 dl tej/ növényi is lehet2 dl tejszín (kókuszkrém)1 kk étkezési keményítő1 ek xylitleheletnyi só, fahéjEgy edénybe kimérjük a tejet, beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk az édesítőt, a sót, a narancshéjat, a marcipán kockát és folyamatos kevergetés mellett elkezdem melegíteni. Egy kis tálban összekeverem a tejszínt, a keményítőt és a kakaóport. A tejszínes keveréket óvatosan csorgatva a meleg csokoládés tejhez öntöm, közben habverővel folyamatosan keverem, azért hogy csomómentes folyadékot kapjak. Újra felforrósítom, majd addig melegítem, folyamatos keverés mellett, míg a keményítő szépen besűríti a forró csokoládénkat.
Forrón bögrékbe öntöm, reszelt csokoládéval, mandulával díszítem. Díszítés előtt a narancshéjat ki szoktam szedni a bögréből, mivel imádom a marcipánt a fel nem olvadt darabokat a bögrében hagyom. :) Igazán ízletes és különleges forró csokoládét kapunk.
Kellemes forrócsokizást! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.