Az édesburgonya az egyik legkedvesebb őszi-téli alapanyagom, minden alkalommal lenyűgöz, mennyire sokrétűen felhasználható. Most egy abszolút alakbarát sós muffint készítettem belőle. Nézzétek!
Egy szép nagy édesburgonyát, ami nagyjából 20 deka, pucoljunk meg, kockázzuk fel és enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, botmixerrel pürésítsük és hagyjuk teljesen kihűlni. Vágjunk ketté egy nagy avokádót, szedjük ki a magját és törjük össze villával.
Egy keverőtálba tegyünk 10 deka őrölt mandulát, az édesburgonyapürét, az összetört avokádót, két tojást, fél zacskó sütőport, ízlés szerinti mennyiségű sót, borsot, pici pirospaprikát, zöldf űszereket és 50 gramm felkockázott fetát (paleosoknak éven túl érlelt cheddart). Keverjük jól össze. A muffinsütőt béleljük ki muffinpapírral, adagoljuk bele a masszánkat, a tetejére szórjunk aprómagvas keveréket és előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 20 perc alatt süssük készre. Mielőtt kivesszük a sütőből, végezzünk tűpróbát, hogy biztosan átsült-e a sós süteményünk.
Fogyaszthatjuk még melegen, de hidegen is.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.