A krémlevesek tökéletes vacsorák lehetnek a hideg téli estéken, ha pedig kifejezetten ennek az évszaknak a terméseit használjuk fel hozzá, valóban kimaxolhatjuk az ízélményt. Most egy 10 perc alatt elkészíthető szénhidrát-csökkentett gesztenyekrémlevest hoztunk, ami nem csak hogy laktató, de egészséges is, ráadásul kiváló fogyókúrás étel.
Öt evőkanál vaníliás proteinport összekeverünk egy liter tejjel, hozzáadunk egy evőkanál citromlevet, egy púpozott kávéskanál mézeskalács fűszerkeveréket, egy kávéskanál rumaromát, hozzámorzsolunk 20 deka natúr gesztenyepürét. Az egészet homogén állagúra turmixoljuk, ízlés szerinti mennyiségű édesítőszert teszünk hozzá és az első rottyanásig főzzük. Adagoljuk tányérokba, a tetejére csurgassunk egy kávéskanál tökmagolajat. Melegen fogyasztjuk.
Tudtad? A gesztenye jelentős mennyiségű B1, B2 és E vitamint tartalmaz, illetve vasban, foszforban, magnéziumban és rézben gazdag. Erősíti és javítja az érfalak rugalmasságát, élelmi rost tartalma magas, ezért elősegíti az emésztési folyamatokat. Az E vitamin zsírban oldódik, szervezetünk csak rövid ideig képes tárolni, ezért fontos, hogy gyakran pótoljuk. Szénhidráttartalma jelentős, ezért kiválóan helyettesíthetjük vele a gabona- és a burgonyaféléket, zsiradékot csak nyomokban tartalmaz.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.