Két éve csináltam először pálcikás forró csokit, mondanom sem kell óriási sikere lett; kicsiket, nagyokat, szülőket, nagyszülőket is megmozgat, mindenkinek felcsillan a szeme egy ilyen csodás finomság láttán. Egyszer megcsinálsz egy nagyobb adagot, pár hétig nincs vele gond, előveszed a hűtőből, megmelegíted a tejet, beleteszed a pálcikás csokit és már készen is van. E mellett tökéletes ajándék, de egy téli reggelen vagy estén is kiváló hangulatot teremt, mikor a forró tejben (növényivel is nagyon finom) felolvasztjuk a pálcikás csokikockákat, közben egy jó könyvet vagy filmet nézve szürcsölgetjük ezt a lélekmelegítő csodás italt. Nézzük a receptet:
Hozzávalók
2 tábla 70%-os étcsokoládé2 tábla diabetikus fehér csokoládé (elhagyható, e nélkül is isteni)1 ek kakaó (cukrozatlan)ízesítés díszítés: borsmenta kivonat, kókusz, fahéj, darált dió vagy mandula, narancshéj, vanília(felnőtteknek whisky vagy rum is tehető bele :) )fapálcika, vagy műanyag kanálműanyag pohár, vagy szilikonos jégkocka forma
Először a fehér csokoládét olvasztom fel víz gőz felett. A folyékony csokit a szilikonos formába vagy a műanyag poharakba kanalazom, majd ugyanígy felolvasztom az étcsokit, melyhez hozzáadok 1 ek kakaót is. A fehér csokoládé tetejére öntöm, majd ízlés szerint díszítem, ízesítem. (én kókuszt szoktam rászórni, a képen látható csokipálcika tetejére színes gyöngyöt tettem, mivel a gyerkőc nem szereti a kókuszt). A kész finomságokat mélyhűtőbe teszem 5-10 percre, hogy szilárduljanak, így könnyebben meg fog állni benne a fapálcika, majd átteszem a hűtőbe őket. Nincs más dolgunk, mint megvárni, hogy megdermedjen a csoki és már ki is próbálhatjuk.
Nálunk ezt hozta a Mikulás a gyerekeknek, de karácsonyra is szuper kiegészítő ajándék lehet.
Kellemes forrócsokizást!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.