Meghirdetjük 2017-re az avokádó évét. Azt szeretnénk bebizonyítani nektek, hogy ez a szuperélelmiszer mennyire sokoldalúan felhasználható a mindennapokban. Január 2-től ezért minden hétfőn egy-egy avokádós receptet fogunk megosztani veletek. Lesz közte egyszerű saláta, sütemény, kence és sós rágcsa is, már most annyi ötletünk van, amivel kitölthetjük az egész évet :) Tartsatok velünk és építsétek bele Ti is egészségtudatos táplálkozásotokba ezt a fantasztikus gyümölcsöt!
Elsőként egy ötperces sült avokádót készítettünk. Rendkívül laktató, hosszan tartó teltségérzetet biztosít, miközben minimális szénhidráttartalma miatt elősegíti a fogyásunkat.
Vágjunk ketté egy avokádót, szedjük ki a magját és tegyük egy hőálló lapos tálkába. Egy tojást keverj el, tegyél bele ízlés szerinti mennyiségű sót, borsot, majd öntsük bele az avokádó mindkét felébe a mag helyére. A tetejére szórjunk oreganot, reszeljünk a tetejére sajtot (paleósoknál éven túl érlelt sajtokat) és tegyük be a mikróba a legmagasabb fokozatra három percre.
Az elkészült sült avokádó tetejére tehetünk egy kevés ketchupot vagy majonézt, de ezek nélkül is nagyon finom. Próbáljátok ki!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.