A csokoládé csoda, örök kedvenc, sokan vagyunk a megszállottjai. Néha egyetlen kocka is elég belőle a boldogsághoz - vallja Filep Kata, a Nagy csokoládékönyv megalkotója.
A szerző társaival arra vállalkozik, hogy bemutassák a kakaó kalandos útját az ültetvényektől a csokoládékészítő műhelyekig, az ősi maja kultúrától a spanyol hódítókon át napjainkig. Utánajártak, hogyan tevődött át a mai termelés jelentős része az amerikai kontinensről Afrikába, és hogyan változott az idők során az egykor kizárólag italként ismert csokoládé, amely mára számtalan formában és textúrában elérhető.
Filep Kata a könyv ajánlójában úgy fogalmaz: "szeretnénk bebizonyítani azt is, hogy otthon sem ördöngösség nekifogni a csokoládékészítésnek, ezért a vállalkozó kedvűeknek ehhez is segítséget nyújtunk, legyen szó csokoládétemperálásról, házi bonbonkészítésről, vagy éppen csokoládédíszítésről." A gyönyörű képekkel illusztrált kötetben a szerzők igyekeztek egyszerű és ötletes, valamint rafinált és ínyenc recepteket is bemutatni. "Lehetünk kíváncsiak és kísérletezők, vagy épp a klasszikus vonal kedvelői - a kötetben biztosan megtaláljuk a nekünk való csokoládés receptet" - teszik hozzá.
A könyv megvásárolható az Alexandra Kiadó Könyvesházaiban, valamint online, a www.alexandra.hu oldalon. Édes élményeket, csodás csokoládés pillanatokat kívánunk!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.