Ti mit szoktatok vacsorázni? Nekem sokszor a levesre esik a választásom. Könnyű, nem telít el teljesen, utána tudok tenni venni a lakásban, olvasni tanulni, bármit csinálni, és egy plusz előny: készítek egy nagyobb adagot, így kb. 2 napig nem kell a vacsora készítéssel törődnöm, több időm marad másra. Egy egyszerű levest is könnyen feldobhatsz valamilyen vagány feltéttel, íme az egyik legjobb páros:
Hozzávalók
Leveshez
1 közepes fej zeller (meghámozva, kockára vágva)1 fej aprított vöröshagyma2 gerezd fokhagyma2 dl növényi tejszínsó, bors, cayenne bors, bazsalikom, kurkuma, szerecsendióSajtcsipszhez
10 dkg sajt (Cheddart és füstölt sajtot használtam)Tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag
A vöröshagymát egy kevés olajon megpirítom, rádobom a zellert, ha megpirultak egy picit, hozzáadom a fokhagymát, majd felöntöm vízzel, fűszerezem. A zöldségeket fedő alatt puhára főzöm, ha ez készen van botmixszerrel pépesítem, lassan adagolom hozzá a tejszínt, újrafűszerezem, ekkor szórom bele a szerecsendiót. Újraforralom, főzöm 1-2 percig és már készen is van.
Míg a leves fő, lereszelem a sajtot. A magokat olíva olajon 1 percig pirítom, majd hozzákeverem őket a sajthoz. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem sajtos halmokat, melyeket 150 fokon 5-8 percig sütök, míg a tallérok széle elkezdenek barnulni.
Meleg levessel tálalom.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.