Kis hazánkban a legtöbb ember munkanapja a pékségben kezdődik, beszaladunk egy túrós táskáért, egy perecért vagy éppen egy fahéjas csigáért és mire beérünk a munkahelyünkre már meg is adtuk a szervezetünknek a szénhidrát-löketet. Aztán érezzük, hogy kezdünk álmosodni. Kiszaladunk a konyhába, benyomjuk a kávéfőzőt és visszaülünk az asztalunkhoz feketénket büszkén kortyolgatva. Így történik ez hosszú heteken keresztül minden reggel, hamarosan pedig nem tudjuk begombolni a nadrágunkat. El sem akarjuk hinni, hogy mindez a reggeli plusz körünk hibája, amit a futócipő helyett a kisboltban töltöttünk.
Ezzel a rossz szokással azonban pofon egyszerűen le lehet számolni. Készítsd el kedvenc péksütidet, adagonként tedd a mélyhűtőbe és este vedd ki a másnapra szánt finomságoda. Garantáltan csak azt tartalmazza, amit te beleteszel. Ha pedig ez éppenséggel szénhidrát-csökkentett liszt és édesítőszer, meglásd, hamar leolvadnak a felszedett kilók. Most egy szuper fahéjas csiga receptjét hoztuk el nektek. Nézzétek!
25 deka szénhidrát-csökkentett lisztkeverékhez tegyünk egy evőkanál nyírfacukrot, egy zacskó por élesztőt és két deci langyos tejet. Dagasszuk néhány percig, majd takarjuk le és meleg helyen kelesszük fél óráig. Lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, majd nyújtsuk ki téglalap alakúra. Kenjük meg olvasztott margarinnal és fahéjas xilittel szórjuk meg alaposan. Óvatosan, szorosan tekerjük fel, szeleteljük ujjnyi vastagságúra és sütőpapíron 170-180 fokon 10-12 perc alatt süssük készre.