Rettentetesen unom már ezt a szürke telet, s ha már arra nincs lehetőségem, hogy az első repülőre felüljek és elrepüljek egy napsütötte országba, úgy gondoltam, legalább a tányéromra varázsolok egy kis mediterrán melegséget. Így készült el mindösszesen öt perc alatt ez a könnyed görögös vacsora.
Pucoljunk meg egy édesburgonyát, szeleteljük hasábokra, dobjuk forró olajba és süssük meg 3-4 perc alatt. Közbe készítsük el az avokádós mártogatósunkat. Ehhez vágjuk ketté az avokádót, szedjük ki a magját, pucoljuk meg és villával törjük össze. Adjunk hozzá ízélés szerint egy kis sót, borsot, egy evőkanál majonézt és egy kevés friss petrezselyemzöldet.
A tányérunkra a lecsöpögtetett sült édesburgonya és a hozzá való mártogatós mellé mehet bármi, amit szeretünk. Én néhány szelet fetát és olajbogyót tettem, így maxoltam ki a görögös hangulatot. Próbáljátok ki Ti is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.