A tejfehér ködtől az orrunkig sem láttunk ma reggel sem. Utáljuk már nagyon a hideget, a szürkeséget, a hatmillió réteg ruhát és a véget nem érő telet. De hé, ha tavaszi tekercset készítünk, talán a tavasz is el jön vele!
1 csomag réteslap
1 kis fej vöröshagyma
1 sárgarépa
1 kis cukkini
1 pritamin paprika
1 tojás
só
frissen őrölt bors
Aprítsuk fel a vöröshagymát és kevés olajon pároljuk üvegesre. Közben reszeljük le közepes lyukú reszelőn a répát, a cukkinit és szeleteljük vékonyra a pritaminpaprikát. Dobjuk rá a hagymára és dinszteljük egy kicsit. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük az elkevert tojásokat és megsütjük.
Nedves konyharuhára terítetjük egy réteslapot, megkenjük olajjal és félbehajtuk. A felső szakaszba tölteléket teszünk, majd feltekercseljük, a széleit megkenjük olajjal, visszahajtuk. 12 réteslapból 12 két tavaszi tekercsünk lesz. Forró olajban pár perc alatt megsütjük. Akkor jó az állaga, ha a külső tésztaréteg aranybarna
Közepesen forró olajban 3 tekercset sütöttem a serpenyőben egyszerre, mindössze oldalanként rövid ideig, míg a tésztakéreg meg nem sült aranybarnára, ropogósra.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.