2017. már 18.

Banános amerikai palacsinta áfonya öntettel

írta: Lollipopnasik
Banános amerikai palacsinta áfonya öntettel

Indítsd jól a hétvégét egy felturbózott amerikai palacsintával. Szombat a pihenőnapom, ilyenkor tudom kialudni magam, és mivel a reggeli a kedvenc étkezésem, ezen a napon több időt tudok szakítani az elkészítésére és a fogyasztására is. A palacsintát nagyon szeretjük, ezért ma is ezt választottam, de természetesen cukormentesen készítettem el, és banánt csempésztem a tésztájába. Íme a mai reggelink receptje:

img_20170315_151109.jpg

Hozzávalók (12 darabhoz)

1 db érett banán
30 dkg natúr joghurt/ tejföl
3 tojás
2 ek nyírfacukor
1 tk szódabikarbóna
10 dkg zabliszt
10 dkg szénhidrát-csökkentett liszt
csipet só, fahéj

kókuszolaj a sütéshez

Elkésztés

A tojásokat szétválasztom. A fehérjét csipet sóval felverem, a sárgáját a joghurttal, nyírfacukorral, fahéjjal és a szódabikarbónával simára keverem. A banánt összenyomkodom, a tojás sárgájához keverem, majd apránként hozzáadom a lisztet. A tésztába forgatom a felvert fehérjét, óvatosan, hogy a hab ne törjön meg (én fakanalat használtam, pár gyors mozdulattal dolgoztam a tésztába). A palacsintasütőbe, pár csepp kókuszolajat teszek, majd kisütöm a finom palacsintákat. Áfonyalekvárral díszítem.

Jó étvágyat hozzá! :)

Kisokos

A palacsinta a római kórból származik (neve latinul placenta volt. A lepényszerű tésztát kerek kövön vagy a legendák szerint bronzpajzson sütötték.Összetétele liszt, víz és egy csipet só volt. Eleinte nem édes töltelékkel fogyasztották, hanem húsfélékkel, köretként használták. A kutatások szerint a palacsinta a római légiók nyomán terjedhetett el a Duna medencéjében és tőle nyugatabbra is. A palacsintakészítés első magyar nyelvű leírása az erdélyi fejedelmi udvar főszakácsának a 1500-as évek végén írt szakácskönyvében olvasható.

Forrás: Wikipédia

Szólj hozzá

reggeli amerikai banán palacsinta zabliszt szénhidrát csökkentett