Amióta beköszöntött a medvehagymaszezon, egész egyszerűen nem tudunk elszakadni tőle. Készítettünk már krémlevest és tócsnit, most pedig gluténmentes túrós pogácsánkat turbóztuk fel vele. És milyen jól tettük! Eszméletlenül finom, ezt tényleg ki kell próbálnotok!
Ne felejtsétek, a medvehagyma az emésztésre és a kiválasztásra hat jótékonyan, rendszeres fogyasztása számos gyomor és bélproblémát segíti megszünteti, így például kiválóan alkalmazható hasmenés vagy szorulás esetén. Értágító hatása miatt csökkenti a magas vérnyomást és enyhíti a frontok okozta fejfását. Vízhajtó hatása miatt tisztítja a vesét és a húgyhólyagot.
25 deka túrót törjünk össze villával, üssünk hozzá egy tojást, öntsünk rá 25 deka olvasztott margarint, adjunk hozzá 20 deka Mester család házi kenyérlisztkeveréket, sózzuk bátran és tegyünk hozzá egy csokor aprított medvehagymát. Gyúrjuk össze a tésztát, majd tegyük a hűtőbe fél órára. Az idő elteltével nyújtsuk ki két ujjnyi vastagságúra, szaggassuk ki pogácsaszaggatóval és sütőben közepes hőfokon 15-20 perc alatt süssük készre.
Ugye milyen pofon egyszerű! Készítsétek el Ti is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.