Mostanában kenyér sütéssel próbálkozom, megtaláltam ezt a régi receptet, újra elővettem, és milyen jól tettem. Nagyon finom és egészséges kenyeret kapunk eredményül, mely élesztő nélkül készül, rostban, ásványi anyagokban gazdag. Nem is ragozom tovább, inkább próbáljátok ki Ti is:
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt10 dkg fehér tönkölyliszt/ durumliszt/ rizsliszt10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt3 ek hidegen sajtolt olaj (nekem olíva volt otthon)1 ek só2 ek lenmagőrlemény1-1 ek tökmag, napraforgómag (ízlés szerint akár többet is tehetünk bele)1 pohár natúr joghurt1 tk szódabikarbóna1,5 pohár növényi tej
A száraz hozzávalókat kimérem (a szódabikarbóna kivételével). A tejet meglangyosítom, hozzáadom a joghurtot és a szódabikarbónát, összekeverem, majd a lisztekhez adom. Az alapanyagokat jól összedolgozom, amennyiben ragadós a tésztánk, tegyünk hozzá még egy kis lisztet. Olajozott formába teszem, tetejét bevagdosom, letakarom, majd langyos helyen hagyom pihenni kb. 10 percet. Előmelegített sütőben (kb. 170 fok) kb. 45 perc alatt aranybarnára sütöm. Ha kivettem a sütőből a tetejét lekenem olíva olajjal, majd hagyom hűlni. Konyharuhába tekerve 3-4 napig eláll, én legjobban frissen szeretem másnap, már pirítós szoktak készíteni belőle. :)
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.