Ha eperszezon van, azt véresen komolyan kell venni. Ki kell használni minden másodpercét annak, hogy ez a friss, édes gyümölcs az asztalra tud kerülni. Szóval ma nálunk még a madártej is kapott egy kis epret. Nézzétek!
A szokásos módon elkészítjük a madártejet, annyi különbséggel csak, hogy a tojásfehérjehabba belekeverünk (2 tojás esetén 15 deka, 4 tojás esetén 30 deka) aprítóban pürésített friss epret.
Négy adag madártejhez fél liter tejet felteszünk alacsony lángon a tűzhelyre melegedni. Közben három tojást kettéválasztunk, a fehérjéből kemény habot készítünk és hozzáadunk egy púpozott evőkanál nyírfacukrot vagy más édesítőt. Óvatosan hozzáadagoljuk az eperpürét és homogén állagúra keverjük, ügyelve arra, hogy a hab ne essen össze.
A sárgáját egy evőkanál vaníliás proteinporral habosra keverjük. Ha ez nem áll rendelkezésünkre, semmi gond, tegyünk hozzá egy kevés szénhidrát-csökkentett lisztet vagy zabpehelylisztet. Vigyázzunk, hogy a tej ne fusson ki! Ha a tej felforrt, kanállal készítsünk nagyobb galuskákat a tojáshabból és tegyük a tejbe. A galuskákat egy percig főzzük, majd fordítsuk meg és további egy percig hagyjuk főni. Egy tálra szedjük ki. Ha az összes galuskát ilyen módon megfőztük, hőkiegyenlítés céljából merjünk ki egy evőkanálnyi forró tejet és keverjük homogén állagúra a tojássárgájával. Adjunk hozzá még egy evőkanálnyi proteinport vagy lisztet, keverjük simára és adagoljuk a tejhez. Amint besűrűsödik egy picit, vegyük le a tűzről.
Kis tálkákba adagoljuk a vaníliás tejet, a tetejére pedig 2-3 epres habgaluskát helyezzünk. Ízlésünk szerint melegen, vagy hidegen fogyasszuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.