2017. júl 06.

Egészséges gyümölcsfagyi két perc alatt? Nem lehetetlen!

írta: Lollipopnasik
Egészséges gyümölcsfagyi két perc alatt? Nem lehetetlen!

Ebben a kánikulában minden gondolatunk a fagyi és többi hűsítő finomság körül forog. Éppen ezért nagy kísérletezésbe fogtunk, a célunk pedig nem más, mint a lehető legrövidebb idő alatt a legfinomabb fagyit elkészíteni. A szintidőnk jelenleg két perc. Meg tudod dönteni?

malna.jpg

Málnás fagyit készítettünk és természetesen most is olyan változatban gondolkoztunk, ami elősegíti a bikinialakunk elérését. Ennél egyszerűbb receptet azonban elképzelni sem tudsz, ráadásul három hozzávalóval készül, így még a bevásárló listát is fejben tudod tartani. További jó hír, hogy nincs szükséged fagylaltkészítő gépre, hiszen turmixgépben és aprítóban is tökéletesen elkészíthető.

A málnás fagyihoz szükségünk lesz 20 deka fagyasztott málnára, 30-40 gramm cukormentes sűrített tejre és nagyjából egy evőkanálnyi édesítőszerre. Mindent belezuttyantasz a gépbe, nagyjából egy perc alatt tökéletes állagúra pürésíted, majd mehet a csészébe, hogy egy kiskanál segítségével további két-három perc alatt megedd az egészet.

sorbet1.jpg

Rákattannál? Készítsd el ipari mennyiségben, tárold a fagyóban és kapd elő, amikor csak megkívánod! Más ízben készítenéd? Semmi gond! A bogyós gyümölcsök esetében nagyjából ezt az arányt tartsd, lédúsabb gyümölcs felhasználásakor elég 20-25 gramm sűrített tej is. Kísérletezz bátran.

Szólj hozzá

receptek fagyi recept gyümölcsös málna