Az uborkáról mindannyian tudjuk, hogy nagy százalékát a víz alkotja, éppen ezért remek természetes hidratáló. Szervezetünknek pedig nem csak belsőleg, hanem külsőleg is szüksége van a hidratálásra. Most megmutatjuk, hogyan edd, mivel idd és miért használd pakolásként.
Uborka a szépségápolásban - 5 ok a rendszeres használatra
1. Az uborka csodálatosan eltünteti a fekete táskákat a szemünk alól. Nincs más dolgunk, mint két szelet uborkát levágni, rátenni a szemhéjunkra és relaxálni nagyjából 20 percig. Az eredmény magáért beszél majd.
2. A fenti módon járjunk el akkor is, amikor kisírt, feldagadt szemünket szeretnénk csillapítani.
3. Azokat a szeplőket is kiválóan halványítja, melyek például a meleg hatására jönnek elő arcbőrünkön és dekoltázsunkon. Érdemes ilyenkor lereszelni a zöldséget és nagy dózisban felvinni a szükséges helyekre. Ebben az esetben is tartsuk a nagyjából 20 perces időt, hogy a lehető legjobban kifejtse hatását.
4. Üde bőrt és csodást arcszínt varázsol pofikánka, ha maszkszerűen használjuk. Csökkenti a gyulladást, halványítja a pigmentfoltokat, selymes tapintást szavatol.
5. Ha megégetett a nap, ne ess pánikba és legfőképp ne kenj egy doboz tejfölt magadra. Ha nincs a közelben aloevera, tegyél uborkát a kényes helyekre a testeden, s hamarosan csökkenti az égési sérülésedet, enyhíti a fájdalmadat és kellemesen hűsít majd.
Egyél, igyál, ubizz!
A fogyókúrádban nagy előny, ha szereted az uborkát, ugyanis serkenti az emésztést, hidratál, antioxidánsai és méregtelenítő hatása révén pedig segíti a káros anyagok és szabadgyökök távozását. Érdemes mindennap uborkás limonádét inni, ha pedig a kánikulában egy hideg levest kívánunk, akkor is használjuk bátran!
1. Uborkás limonádé
Az uborkás limonádéhoz szükségünk lesz uborkára, lime-ra, citromra, vízre és édesítőszerre. A kígyóuborkát először is alaposan mossuk meg, majd reszeljük le. Hagyjuk állni nagyjából öt percig, majd alaposan nyomkodjuk ki a levét. Jó megoldás lehet, ha gyümölcsprést használunk az uborkalé kinyeréséhez. Facsarjuk ki fél citrom és egy lime levét is.
Fogjunk egy nagy kancsót, öntsük bele a citrusok és az uborka levét is, zúzzunk össze pár mentalevelet, hogy az aromája kiszabaduljon, tegyünk bele ízlés szerinti mennyiségű édesítőszert. Dobáljunk bele jeget, majd öntsük fel vízzel. Máris kész a szuper detoxikáló limonádénk.
2. Ubileves
A limonádéhoz hasonlóan az ubileves elkészítése sem egy agysebészet.
Szükségünk lesz egy kígyóuborkára, egy doboz kefírre, egy doboz tejfölre, egy kevés újhagymára, egy csokor kaporra, sóra és cayenborsra. Daraboljuk fel az ubit és minden más alapanyaggal együtt dobjuk bele a turmixgépbe. Pépesítsük, majd tegyük a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek és a levesünk kellőképpen lehűljön. Hidegen fogyasszuk!
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.