A Fanta-szelet az egyik legnépszerűbb süti a családunkban, időről időre elkészítjük, majd be is pusztítjuk az utolsó morzsáig. Annak érdekében azonban, hogy mindez a pocakunk körméretén ne változtasson, egészséges, diétás változatban szoktuk elkészíteni. A cukrot cseréld le édesítőszerre, a réteslisztet szénhidrát-csökkentettre, a cukros üdítőt pedig zéro változatra. Ugye, hogy milyen egyszerű?
A tésztához szükségünk lesz három tojásra, négy evőkanál por állagú eritritre vagy más édesítőszerre, két evőkanál holland kakaóra vagy karobporra, két evőkanál szénhidrát-csökkentett lisztre, fél csomag sütőporra, fél deci olajra. Válasszuk ketté a tojásokat. A tojássárgát habosra keverjük a por-eritrittel, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaót, végül az olajat is. Óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje keményre felvert habját a masszánkba és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Néhányszor ütögessük a tepsit a konyhapulthoz, hogy a légbuborkékok kijöjjenek, a tészta pedig szép egyenletesen elterüljön. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amikor elkészült a piskótánk, tegyük félre, hagyjuk kihűlni és kezdjünk neki a túrókrémnek. 25 dkg margarint, 25 dkg túrót, egy csomag vaníliás nyírfacukrot, egy citrom reszelt héját és ízlés szerinti mennyiségű por állagú édesítőszert keverjünk ki simára, majd kenjük a kihűlt piskóta tetejére. Amíg készül a Fantás réteg, tároljuk a hűtőben.
A narancssárga üdítőitalos máz elkészítése igazán pofon egyszerű. Egy csomag nyírfacukros vaníliás pudingport főzzünk fel fél liter Zero Fantával, hogy egy szép átlátszó narancssárga krémet kapjunk. Ha besűrűsödött, húzzuk le a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd langyos állapotában öntsük a túrós süteményünk tetejére. Tegyük vissza a hűtőbe és hagyjuk megdermedni. Nagyjából két óra pihenést követően gyors mozdulatokkal szeleteljük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.