Miért készítsük a saját kezünkkel is ajándékot? Mert, ahogy kedvenc mesémből, Pumuklitól is megtanulhattuk, "az a legfontosabb, hogy az ajándékon érezni lehessen, hogy az ember gondolt az illetőre, és hogy szeretettel csinálja."
Ennek a jegyében készítem el minden évben az ajándékaimat. Idén az egyik kedvenc kekszem száraz hozzávalóit rétegzem egy befőttes üvegbe, melyet szépen feldíszítek. Az instrukciókat egy szép üdvözlőkártyára írom rá, melyet egy masnihoz rögzítek majd.
Ajándék készítés közben mindig arra gondolok, akinek csinálom, illetve remélem, hogy mikor elkészül ez a finom sütemény majd rám is gondolnak majd egy pillanatra. :) Íme a recept:
Hozzávalók
1 db nagy befőttes üveg1 bögre GM liszt (Mester család sütemény liszt)1 tk szódabikarbóna1/2 tk só1/4 bögre kókuszvirágcukor1/4 bögre eritrit1,5 tk fahéj1 bögre GM zabpehely1/2 marék aszalt vörösáfonya/ szilva (aszalt gyümölcs)1 marék kesudió, mandula3-4 dkg étcsokoládé
Elkészítéshez
1/2 bögre kókuszolaj2 tk vanília kivonat1/4 bögre tej/ növényi tej
A nedves hozzávalókat összekeverem, beleöntöm a befőttesüveg tartalmát, jól összedolgozom. Sütőpapíros tepsire apró gombócokat helyezek, vizes kézzel lelapítom. Előremelegített 170 fokos (légkeveréses) sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Kellemes készülődést! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.