Az életmódváltás a reggelinél kezdődik. Összeállításunkkal most egy hétre való ötletet kapsz a nap legfontosabb étkezésére.
Gránátalmás chia puding
Három evőkanál házi granolát, egy evőkanál chia magot és 125 milliliter tejet (növényi is lehet) összekeverünk ízlés szerinti mennyiségű édesítőszerrel és éjszakára betesszük a hűtőbe. Olyan edénybe, pohárba, kapcsos üvegbe vagy műanyag dobozba tegyünk, hogy a tetején maradjon még néhány centi hely. Másnap reggelre a granola és a chia mag megduzzad, a tej megkocsonyásodik és tökéletes állagúvá válik. A tetejére szórjunk gránátalma szemeket.
TIPP: Ha nem tudod kivárni a másnap reggelt, a hozzávalók összekeverése után tedd be a pudingot a mikróba két percre. A tej átforrósodik, a granola és a chia mag pedig elkezdi megszívni magát. Pihentesd öt percet, szórd rá a gyümölcsöt és máris fogyaszthatod!
Gesztenyés müzliszelet
Hagyjunk magától kiolvadni 25 deka 100 százalékig natúr gesztenyemasszát, adjunk hozzá 5 evőkanál édesítőszert, két evőkanál tejet és 20-22 dekát a házi granolából. Alaposan keverjük össze, majd borítsuk egy nagyobb darab folpackba. Rendezgessük el, formázgassuk henger alakúra és tekerjük szorosan a folpackba. Még ezen állapotában is tudunk alakítani rajta, hogy tökéletes hengert kapjunk. Tegyük be a hűtőbe egy éjszakára. Másnap szabadítsuk ki a fóliából és éles késsel, határozott mozdulatokkal szeleteljük fel.
Vegán pásétom
Nagyjából 10 deka sárgarépát megtisztítunk, kockára vágunk és enyhén sós vízben megpárolunk, majd leszűrjük, pépesítjük és hagyjuk kihűlni. Aprítóba teszünk 5 deka pirított tökmagot, majd hozzáadunk a sárgarépakrémhez egy kávéskanálnyi tökmagolajat. A fűszerezéséhez egy késhegynyi kurkumát, szintén egy késhegynyi pirospaprikát, sót, borsot, cayenne borsot használunk és egy nagyon kevés gyömbért is reszelünk bele. Nagyon óvatosan kell bánnunk a fűszerezéssel, mert mindegyiknek elképesztően intenzív íze van, ami a pástétomunkban koncentrálódik. Fogyasztás előtt érdemes letakarva hűtőbe tenni pár órára, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.
Vitalizáló smootihe
Egy banánt, 10 deka fagyasztott málnát és másfél deci növényi tejet beletesszük a turmixgépünkbe és krémes állagúra turmixoljuk. A smoothie-t pohárba töltjük. A tetejére szórhatunk egy kevés puffasztott amarantot is.
Villámgyors pohárkrém
Fél deci tejet melegítsünk fel, keverjünk hozzá egy kávéskanál cukrozatlan kakaót. 150 gramm görög joghurthoz adjunk hozzá egy nagy kávéskanál mézet, ha szigorú diétát tartasz, akkor tetszőleges édesítőszert, pár csepp vaníliaaromát és a kakaós tejet. Keverjük össze homogén állagúra, a tetejét étcsokoládé-forgáccsal és kókuszreszelékkel díszítsük. A pohárkrém azonnal fogyasztható.
Házi krémtúró
Két tojássárgáját habosra keverünk két evőkanál édesítőszerrel. Hozzáadunk két deci laktózmentes tejet, egy mokkáskanál vaníliaaromát és egy iciri-piciri csipet sót. Egy kis lábasba öntjük és alacsony lángon főzve besűrítjük. Hagyjuk kihűlni, hozzáadunk 250 gramm laktózmentes túrót és egy botmixer segítségével homogén állagúra turmixoljuk. Az elkészült krémtúrót kis tálkákba adagoljuk, a tetejére gyümölcsöt szórunk.
Avokádókrém
Két avokádót belsejét egy tálba szedjük, villával szétnyomkodjuk. Két főtt tojást apróra vágunk, hozzáadjuk az avokádóhoz. Sózzuk, borsozzuk, belenyomunk egy gerezd fokhagymát fokhagymanyomón keresztül. Hozzákeverünk a masszához két evőkanál majonézt, két evőkanál natúr sajtkrémet és fél citrom levét. Homogén állagúra keverjük, fogyasztásig hűtőben tároljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.