A húsvéti ünnep autentikus étele a sonka és a főtt tojás. Míg az előbbit tökéletesre főzve megvásárolhatjuk bármelyik hipermarketben vagy piacon, addig az utóbbit magunk kell elkészítenünk. Nem sok egyszerűbb étel van a világon a főtt tojásnál, azonban mint mindenben, így ennek a főzésének is van néhány egyszerű szabálya. A leggyakoribb kérdéseket és a rájuk adott válaszainkat gyűjtöttük össze nektek. Most még van időtök kikísérletezni a tökéletes tojást a húsvéti asztalra, próbáljátok ki úgy, ahogy mi csináljuk!
1. Hideg vagy meleg vízbe?
Mivel azt szeretnénk, hogy a tojásaink ne ütődjenek egymásnak, így ne sérüljenek meg és ne kezdjen el kifolyni belőlük a fehérje, ezért a válasz egyértelműen a hideg víz. A főzési időt viszont a forrástól kezdve számold!
2. Sós vagy sima vízbe?
Tapasztalatok bizonyítják, hogy ha megsózod a tojás főzővizét, könnyebben tudod majd leszedni róla a héját, az ugyanis a só hatására nem fog annyira odatapadni a fehérjéhez. Úgyhogy igen, sós vízbe tedd a tojásokat!
3. Mennyi ideig főzzem?
Az attól függ, hogy a főtt tojás melyik változatát szereted. Infógrafikán foglaljuk össze neked az idővonalát a lágytojástól a kemény tojásig. Nézd!
4. Ha megfőtt, már pucolhatom is?
Nem. Érdemes előtte egy tál jeges vízbe betenni a tojásokat, amikor legalább langyosra hűltek, akkor szedd csak le a héját!
Jó kísérletezgetést, és kellemes húsvétot mindenkinek!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.