Valamelyik nap a piacon járva nagy örömmel tapasztaltam, hogy végre érik a kedvenc gyümölcsöm, a cseresznye. Ilyenkor tavasszal és nyáron nem tudok ellenállni a friss zöldségeknek és gyümölcsöknek, így az eper, a karfiol, a salátacukkini mellé egy kiló cseresznye is berepült a kosaramba.
Hazafelé pedig azon gondolkoztam, hogy bár nincsen sok időm, hogy beérjek a kisfiamért az óvodába, azért mégis csak össze kellene dobni valamit gyorsan. Végül tejes pite készült, ami egy pohár limonádéval tökéletes uzsonna lett kicsinek és nagynak egyaránt.
Lássuk, hogyan készült!
Négy tojást feltörtem, adtam hozzá egy nagy evőkanál édesítőszert és robotgéppel felvertem. Hozzáöntöttem fél liter mandulatejet, rászitáltam 10 deka gluténmentes hajdina lisztkeveréket és alaposan elkevertem. Ha sima lisztből készítenéd, akkor a fenti arányokhoz mérten nagyjából 12 deka finomliszttel számolj.
A híg massza miatt ne ijedj meg, ennek tényleg ilyennek kell lennie. Öntsd a tepsibe, dobd be a sütőbe és 170 fokon nagyjából fél óráig süsd.
Jó étvágyat!
Eszter
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.