Hallottatok már valaha a buborék teákról? Még nem? Akkor itt az ideje, hogy mindent megtudjatok róla, ugyanis garantáljuk, hogy ez a hihetetlenül különleges ital lesz az idei nyár nagy durranása.
A buboréktea tulajdonképpen nem más, mint egy ízesített, gyümölcsös, vagy ne adj isten tejes tea, amiben betétként roppanós bombaként funkcionáló tápiókagyöngyök vannak. Az eredetileg Tajvanról származó ital világszerte hódít, ráadásul millió változatban el lehet készíteni. Máris mondjuk, a legfontosabbakat.
Első lépésként nagyjából 15 deka tápiókagyöngyöt kell megfőzni. Célszerű forrásban lévő vízbe tenni és 1-2 percig főzni, amíg fel nem jönnek a gyöngyöcskék a víz tetejére. Ezután szűrjük le és dobjuk jeges vízbe, hogy ne ragadjanak össze. Készítsünk közben 2,5 deci vízzel és édesítőszerrel szirupot, ebben áztassuk további negyed óráig, hogy jól átvegyék a szemek az édes ízt.
Ezután jöhet az alaplé elkészítése, ami szintén nem egy nagy ördöngösség. 20 deka tárógyökeret főzzünk meg, majd szűrjük le. Dobjuk bele a turmix gépbe és tejjel vagy saját levével turmixoljuk kívánt állagúra. Ízlé-s szerint édesítsük, majd adagoljuk poharakba. Tegyünk bele jeget és tápiókagyöngyöket és élvezzük különleges italunkat.
A HVG Kiadó gondozásában megjelent Nagy tea könyvben részletesen olvashatunk a buborék teákról és mintegy tucatnyi változat elkészítéséhez kaphatunk ötleteket, így például a mangós, a kókuszos-ananászos és a borsmentás változatra is.
Tetszett a cikk? További szuper receptekért és tippekért nyomjatok egy lájkot FACEBOOK oldalunkra is!
fotó: Cake Student, Sprinkle Bakes
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.