Hidratálás kimaxolva - Ezt idd, hogy ne ájuldozz a hőségben

A héten belekóstolhatunk abba, milyen nyár is vár ránk: a kánikulát zivatarok, viharok törik meg, hogy aztán néhány órával később ismét tikkasztó hőség köszöntsön ránk. Az ilyen, sokszor szélsőséges nyári időjárási körülmények között kiemelkedően fontos, hogy megfelelő folyadékbevitellel hidratáljuk szervezetünket. Mivel az elsődleges folyadékpótlási megoldás az ásványvíz, dobjuk fel érdekes és izgalmas ízekkel, hogy könnyebben csússzanak le a szükséges literek. Ezúttal kumkvatos bazsalikomos vizet készítettünk.

hidratalas_kumkvat2.jpg

A kumkvat egy, a hazánkban kevésbé ismert citrusféle, sokan mini mandarinként emlegetik. A Délkelet-Ázsiából származó gyümölcs kiváló C-vitamin forrás, de jelentős mértékben tartalmaz A vitamint, kalciumot, foszfort és vasat is. Ráadásul intenzív citrusos íze miatt kiváló élvezeti értékkel is bír, s kifejezetten jól kombinálható zöld fűszerekkel. Minden adott tehát egy tökéletes ízesített vízhez.

Elsőként alaposan mossuk meg a gyümölcsöket, majd vágjuk négybe. Daraboljunk fel néhány friss bazsalikomlevelet is és sorakoztassuk őket egy műanyag jégkocka tartóba. Öntsük fel a fakkokat vízzel és máris mehet a fridzsiderbe. Miután megdermedt, nagyobb méretű pohárba halmozzuk a jeget, felöntjük ásványvízzel és máris fogyaszthatjuk hűsítő hidratálónkat.

hidratalas_kumkvat.jpg

Ha van egy helyes kulacsunk, magunkkal is vihetjük, így nem fogunk ájuldozni a klíma nélküli tömegközlekedési eszközökön sem.