5 fűszer és 5 tuti tipp a méregtelenítésért

2017. április 23. 08:33 - Lollipopnasik

Tavasz a méregtelenítő kúrák ideje. Nem kell azonban szigorú léböjt kúrára fognod magadat ahhoz, hogy könnyíts a szervezeteden. Már azzal is jelentős változást érhetsz el, ha a szokottnál tisztábban étkezel, tehát friss alapanyagokat használsz fel, a sütés-főzés során pedig bizonyos fűszereket alkalmazol. Összegyűjtöttük azt az öt fűszert, ami biztosan elősegíti szervezeted méregtelenítését.

fuszerek.jpg

Tovább
komment
Címkék: fűszerek kisokos

Magos teljes kiőrlésű kenyér

2017. április 22. 08:03 - Lollipopnasik

Mostanában kenyér sütéssel próbálkozom, megtaláltam ezt a régi receptet, újra elővettem, és milyen jól tettem. Nagyon finom és egészséges kenyeret kapunk eredményül, mely élesztő nélkül készül, rostban, ásványi anyagokban gazdag. Nem is ragozom tovább, inkább próbáljátok ki Ti is:

img_20170417_182310.jpg

20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg fehér tönkölyliszt/ durumliszt/ rizsliszt
10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
3 ek hidegen sajtolt olaj (nekem olíva volt otthon)
1 ek só
2 ek lenmagőrlemény
1-1 ek tökmag, napraforgómag (ízlés szerint akár többet is tehetünk bele)
1 pohár natúr joghurt
1 tk szódabikarbóna

1,5 pohár növényi tej

img_20170417_182447.jpg

A száraz hozzávalókat kimérem (a szódabikarbóna kivételével). A tejet meglangyosítom, hozzáadom a joghurtot és a szódabikarbónát, összekeverem, majd a lisztekhez adom. Az alapanyagokat jól összedolgozom, amennyiben ragadós a tésztánk, tegyünk hozzá még egy kis lisztet. Olajozott formába teszem, tetejét bevagdosom, letakarom, majd langyos helyen hagyom pihenni kb. 10 percet. Előmelegített sütőben (kb. 170 fok) kb. 45 perc alatt aranybarnára sütöm. Ha kivettem a sütőből a tetejét lekenem olíva olajjal, majd hagyom hűlni. Konyharuhába tekerve 3-4 napig eláll, én legjobban frissen szeretem másnap, már pirítós szoktak készíteni belőle. :)

Jó étvágyat hozzá!

komment

Pikáns, fűszeres tejberizs, amit neked is meg kell kóstolnod

2017. április 21. 08:00 - Lollipopnasik

Bejött ez a pocsék idő, szerdán még a hó is esett én meg elkeseredtem. A virágjaim oda, reméljük a gyümölcsfák megmaradnak. Behúzódtam a lakásba és kísérletezgettem. Most a tejberizs esett az áldozatul a kíváncsiságomnak és különböző fűszerekkel teszteltem, hogy milyen meglepő vagy éppen pikáns eredményt kaphatok. Végül a legszuperebb a kardamomos változat lett, érdemes nektek is kipróbálnotok, egészen különleges ízvilágot kaphatsz.

tejberizs.JPG

Tovább
komment

Villámgyors hiperegészséges mandulás keksz

2017. április 20. 08:00 - Lollipopnasik

Reggelente képtelen vagyok enni. Tudom, borzalmasan rossz szokás. A kávé mellé viszont muszáj pár falatot lenyomnom a torkomon, különben nagyon fáj a gyomrom. Ilyenkor általában bekapok egy kekszet, így kibírom addig, amíg be nem érek a munkahelyemre és meg nem eszem szokásos melóindító gyümölcssalátámat. Most Anya keksze van soron, jókora adagot készített, kitart pár reggelre. Nagyon könnyen elkészíthető és iszonyatosan finom. Próbáljátok ki Ti is!
keksz.JPG

Tovább
komment

Fondü party

2017. április 18. 08:03 - Lollipopnasik

Ismét társasparty volt nálunk, a hagyományos kis falatok, katonák helyett, most fondüt készítettem. Igazán összekovácsolta a csapatot, főleg, hogy pár áramszünetet is okozott a készülék :D Kalandos esete volt, mindenkinek nagyon tetszett az ötlet, ízlett a mártás, vacsi közben pedig jót beszélgettünk. Íme a recept:

swiss-cheese-plate_588.jpg

Tovább
komment

Hummus fokhagymás pizzatésztával és zöldségekkel

2017. április 17. 08:03 - Lollipopnasik

Szerencsére nagy a család sokfelé megyünk a Húsvéti Ünnepek során, így nekem egyelőre nem kell egy teljes menüt összeállítani. Általában megosztjuk, hogy ki mit visz, hogy ne minden egy emberre háruljon. Rákérdeztem, hogy idén mivel készüljünk, hummus volt a kérés, sokan szeretik a családból, így készítettem mellé pizzatésztát, hosszúkásra vágtam a zöldségeket, mellyel majd lehet mártogatni. Íme az idei húsvéti mártogatósunk receptje:

hummus.jpg

Tovább
komment

Ezzel a szénhidrátszegény tortával koronázd meg a húsvétot

2017. április 16. 10:05 - Lollipopnasik

Idén megfogadtam: nem sütök mákos kalácsot. A tradícióhoz azonban némiképp szerettem volna ragaszkodni, ezért az egyik fő elemét, a mákot megtartottam. Mivel imádjuk a mákos gubát, ennek ünnepi változatát készítettem el. A torta hatalmas sikert aratott és úgy elpusztítottuk, hogy nyoma sem maradt. Még nem késő, elkészítheted Te is, hogy aztán ezzel várd a locsolókat.

img_0106.JPG

Tovább
komment
Címkék: édes torta mák sodó

5 tuti tipp: Így fess tojást konyhai alapanyagokból

2017. április 14. 17:54 - Lollipopnasik

Húsvétkor még azokon is eluralkodik a tojásfestési láz, akik alapvetően utálják a locsolkodást és semmi kedvük pacsuliszagúnak lenni egy teljes napon keresztül. Mi idén nem hagyományos festékkel készítjük a vendégváró tojásokat, hanem természetes alapanyagokból, így ha megússzuk a napot viszonylag kevés locsolóval, meg is ehetjük a megmaradt főtt tojásokat.

tojas1.jpg

Tovább
komment
Címkék: tojás kisokos

Három kihagyhatatlan tradicionális húsvéti sütemény Európából

2017. április 12. 08:00 - Lollipopnasik

Ha már unod a mákos kalácsot, de fogalmad sincs mi az a tradicionális húsvéti desszert, amivel megőrizheted az ünnep autentikusságát, akkor ez a Te posztod. Három zseniális húsvéti desszertet gyűjtöttünk nektek Európából. Ráadásul felkutattuk az eredeti recepteket is, így már tényleg nem maradt más hátra, minthogy elkészítsétek.

Olaszország: Pizza Umbra

A tradicionális húsvéti reggeli Olaszországban főtt tojásból, Corallina szalámiból és pizza umbra-ból áll, ami egy sajtos tésztájú kenyér.

pizzaumbra.jpg

Tovább
komment
Címkék: húsvét kisokos