Isteni mandukás keksz

2017. szeptember 20. 09:52 - Lollipopnasik

 A szokásos reggeli kávé mellé készítettem egy egyszerű, de annál finomabb kekszet, mely glutén-, cukor- és laktózmentes. Fel lehet dobni aszalt gyümölcsökkel, csokoládéval, apróra vágott friss gyümölccsel is, most a legegyszerűbb alap receptet készítettem el:

oatcookie.jpg

Tovább
komment

Tojás- és gluténmentes almás-mandulás gyümölcskenyér reggeli kávé mellé

2017. szeptember 18. 13:29 - Lollipopnasik

A reggeli kérdése örök fejtörést okoz. Az ember vagy betol gyorsan a reggeli kávé mellé egy kekszet, vagy belapátol pár falat joghurtot és müzlit, esetleg eszik néhány villányit a gyümölcssalátából. Rossz esetben útban a munkába betér az első pékségbe és beburkol egy cukor és szénhidrátbombát mondjuk nutellás croissant vagy túrós táska formájában.

gyumikenyer1_1.jpg

Tovább
komment

Cukor és lisztmentes Raffaello-szelettel maxold ki a hétvégét!

2017. szeptember 16. 09:38 - Lollipopnasik

Imádom a kókuszos süteményeket, a legnagyobb kedvenc egyértelműen a puha, krémes Raffaello-szelet. Az eredeti változat azonban tele van szénhidráttal, így hát kísérletezni kezdtem, miként készíthetjük el diétás változatát a legfinomabban. Az én változatomban nincs cukor, liszt, így az egy szeletre jutó szénhidrátmennyiség töredéke a klasszikus kókuszos édességnek.

kokusz2.jpg

Tovább
komment

Pro és kontra: Együnk vagy ne együnk szőlőt?

2017. szeptember 14. 10:58 - Lollipopnasik

A szőlő már az ókori rómaiak és görögök által is kedvelt gyümölcs volt, melyből az isteni nedűt, azaz a bort nyerték. Az ősz szüretekben gazdag időszak, a szőlő pedig ilyenkor nem csak, mint boralapanyag értékelődik fel, hanem mustként vagy szemezgetve is fogyasztható. De itt is érvényes az, hogy a mérték az érték vagy annyit ehetünk belőle, amennyi jól esik? Összegyűjtöttünk néhány érvet pro és kontra.

szolo1_2.jpg

Tovább
komment

Tündi-féle epres sajttorta

2017. szeptember 13. 09:46 - Lollipopnasik

Az elmúlt héten két barátnőm is ünnepelte a születésnapját, ezért úgy terveztük közösen csapunk egy nagy bulit. A  születésnapi torta elkészítését én vállaltam el. Nem volt sok időm ezért sütés nélküli tortát választottam. Tündi barátnőm receptjét próbáltam ki, nagyon finom lett a végeredmény, ezúton is köszönjük a receptet Neki. ;)

strawberry-cheesecake.jpg

Tovább
komment

Isteni vegán egytálétel, amire még a legelvetemültebb húsevő is rákattan

2017. szeptember 11. 08:00 - Lollipopnasik

Kókusztejes csicseriborsó főzeléket készítettünk, ezzel próbálunk hangolódni az ősz elkerülhetetlen közeledésére. A végeredmény egy vegán, gluténmentes egytálétel lett, ami mellől nem hiányzik egy falatnyi hús sem. Ráadásul elképesztően laktató és hosszan tartó teltségérzetet is biztosít, ezért fogyókúrázók is nyugodt szívvel beilleszthetik étrendjükbe. Lássuk, hogy készült!

csicseri_jo.jpg

Tovább
komment

Tartósítószer-mentes szőlőlevet minden vashiányos kamrájába!

2017. szeptember 09. 08:00 - Lollipopnasik

Ha ősz, akkor szüret. És ha szüret, akkor must. De mi van akkor, ha nincs hatalmas szőlőültetvényünk, sem préselő gépünk, csupán egy vödörnyi lila szemű szőlőnk és némi elszántság, hogy ebből valami elképesztően finomat készítsünk? Használjuk a józan eszünket és nézzünk körbe a konyhában!

szolole1.jpg

Tovább
komment

Ettől a brutál jó mindenmentes vargányás polentától garantáltan el áll a szavad

2017. szeptember 07. 12:52 - Lollipopnasik

Puliszka, ma divatos nevén polenta egy egyszerű kukoricadarából készült étel, amelyet natúr változatában köretként, felturbózott módon pedig akár főételként is lehet fogyasztani. Ráadásul elkészítése olyan pofon egyszerű, hogy még a legrosszabb háziasszonyok sem tudják elrontani. Mutatjuk 10 lépésben, hogy készítsd el a mi póréhagymás-vargányás változatunkat. Az arányok két adagra értendőek.

polenta1.jpg

Tovább
komment

Bögrés - áfonyás zabkeksz

2017. szeptember 05. 11:25 - Lollipopnasik

 Egy mindig joker bögrés zabkekszet készítettünk, melyet ízlésednek megfelelően variálhatsz. Szoktam mazsolával, aszalt szilvával, barackkal is helyettesíteni az áfonyát, néha mandulát vagy diót teszek bele, a nyírfacukrot mézre cserélem, ha épp olyan kedvem van, abból dolgozom ami otthon van éppen. Egy szuper alaprecept, amit gyorsan össze lehet dobni:

 blueberry_cookies.jpg

Tovább
komment