Nálunk minden receptnek története van. Az alábbit egy kolléganőmtől kaptam; megtudta, hogy imádok sütni-főzni, így azonnal meg volt a közös téma. Ő glutén- és laktózérzékeny, sokat kísérletezik, hiszen nehéz gluténmentes pékárukat készíteni, teljesen másképp viselkednek a lisztek, mint az egyszerű búzaliszt. A kenyerünk sajnos még mindig nem tökéletes, de dolgozunk rajta. Sok tanácsot kaptam már Anditól, melyet ezúton is nagyon köszönök Neki. Íme a recept:
A képen féladagnak megfelelő mennyiség látszik, de érdemes egész adagot készíteni, kettőnknek kevés lett a fél adag.
17 dkg tápióka liszt40 ml folyékony kókuszolaj1,5 dl tej (én a saját készítésű kesudió tejet használtam)1 nagy tojás8 dkg reszelt sajt (Cheddar, füstöls sajtok, paleósoknál éven túl érlelt sajtok)1 tk sószilikon formaA tojást felverem, hozzáadom az olajat, a langyos tejet, sót, végül a reszelt sajtot és a lisztet. Habverővel csomómentesre keverem, majd egyből (nem szabad várni vele) a kiolajozott szilikon formákba öntöm a masszát (folyékony palacsinta tészta állagot kell kapnunk). 180 fokon 17-20 percig sütöm, langyosan fogyasztom. A kis kenyerek kívül ropogósak lesznek, belül pedig puhák, addig eszed, amíg van belőle, ezt garantálom. ;)
TIPP: Kétféle sajtot használtam Cheddart és egy erdélyi hegyi sajtot, melynek jellegzetes erőteljes aromája volt, kicsit a füstölt sajtéhoz hasonlítanám. Nagyon különleges ízvilágot kaptunk, kísérletezzetek a sajtokkal bátran. :)
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.