Péntek délután a munkából és az óvodából hazaesve nasizhatnékunk támadt a kisfiammal. Körbenéztünk a hűtőben, feltúrtuk a konyhaszekrényt és abból készítettünk valami finomságot, amit találtunk. Szerencsénk volt, hiszen volt egy kevés túró, margarin, liszt, tojás, találtunk még házi baracklekvárt is, úgyhogy úgy döntöttünk: mini Rákóczi túrós falatkákat készítünk. Közben pedig remekül szórakoztunk.
- A tésztához 15 deka lágy vajat összedolgoztunk 15 deka Mester család gluténmentes süteménylisztjével, 8 deka nyírfacukorral és egy tojás sárgájával. Amikor a tészta szépen összeállt, folpack-ba csomagoltuk és betettük a hűtőbe pihenni.
- Közben elkészítette Bence a túrókrémet. 15 deka túróhoz nagyjából 4-5 deka nyírfacukrot tett, ment hozzá pár csepp vaníliaaroma és ügyesen reszelt bele még egy kevés citromhéjat is.
- Elkészítettük a tojáshabot is. Három tojásfehérjét kemény habbá vertünk, hozzáadtunk 15 deka nyírfacukrot és habzsákba töltöttük.
Ezután kezdődött az igazán jó móka.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtottuk, fánkszaggatóval kiszaggattuk és sütőben közebes fokozaton 10 percig elősütöttük. Amikor kivettük, hagytuk kicsit hűlni, majd a tésztácskák közepére egy kávéskanál segítségével túrót halmoztunk, köré nyomtuk a tojáshabot, a túró tetejére pedig egy kevés lekvárt tettünk. Találtunk két pici piteformát is, abba is tettünk tésztát, túrót, lekvárt, ennek viszont a tetejére tettük a tojáshabot. Visszatettük a sütőbe és további kb. 8 percig sütöttük.
A bejegyzés trackback címe:
https://lollipopnasik.blog.hu/api/trackback/id/tr412438097
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.