A reggeli kérdése örök fejtörést okoz. Az ember vagy betol gyorsan a reggeli kávé mellé egy kekszet, vagy belapátol pár falat joghurtot és müzlit, esetleg eszik néhány villányit a gyümölcssalátából. Rossz esetben útban a munkába betér az első pékségbe és beburkol egy cukor és szénhidrátbombát mondjuk nutellás croissant vagy túrós táska formájában.
Nos ennél sokkal jobb megoldásunk van! Készítsd el az almás-mandulás gyümölcskenyerünket és garantáltan nem fogsz többé sóvárogni sem látvány-, sem albán, sem semmilyen pékség után.
A gyümölcskenyérhez szükségünk lesz 18 deka zabpehelylisztre, 10 deka érdesítőszerre, 1 marék mazsolára, 1 marék mandulára, egy mokkáskanálnyi sütőporra, szintén egy mokkáskanálnyi szódabikarbónára, egy mokkáskanálnyi fahéjra, egy pohár natúr joghurtra, négy evőkanál olvasztott vajra, két kisebb, lereszelt almára.
Zúzzuk össze a mandulát, majd külön keverjük össze a száraz és folyékony összetevőket. Zuttyantsunk minden össze, keverjük homogén állagúra és kivajazott őzgerinc-formában (ha nincs jó a muffin sütő is) 180 fokon nagyjából 30-35 percig sütjük.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.