Hiába hirdetik a reklámok fennhangon, hogy a müzlik mennyire egészségesek, tudjuk jól, hogy a boltban kapható napindító gabonapelyhek tele vannak cukorral. Ha azonban magunk készítjük, biztosak lehetünk benne, hogy semmi egészségtelen hozzávaló nem kerül bele. Egy rendkívül egyszerű, mégis gazdag, tápláló és iszonyú finom müzli receptet hoztunk. Egyszer áldozz rá időt, utána hosszú ideig élvezheted munkád gyümölcsét, vagyis gyümölcsös müzlijét! Próbáld ki te is!
3 bögre lágy zabpelyhet, 1 bögre zabkorpát, 1 bögre finomra őrölt kókuszreszeléket, 1 bögre mandulát, fél bögre őrölt lenmagot egy csipet sóval, egy teáskanál vaníliával és fél bögre aszalt gyümölccsel összekeverjük. Ha kakaós változatot szeretnénk, akkor tegyünk hozzá ízlés szerinti mennyiségű kakaót vagy karobport is. A hozzávalókat keverjük össze és tegyük félre. Egy lábasba tegyünk 1/3 bögre olajat és szintén 1/3 bögre édesítőszert. Melegítsük össze, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz és gyors mozdulatokkal keverjük össze.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, kevés olajjal kenőtollal kenjük át, majd a müzlit terítsük szét és előmelegített sütőben nagyjából 10 percig süssük közepes lángon. Vegyük ki a tepsit a sütőből, forgassuk át és süssük további 10 percig. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni. Befőttes üvegekbe zárva hosszú ideig fogyaszthatjuk, nem romlik meg.
További receptekért és tuti tippekért kövessetek minket a facebookon is IDE KATTINTVA.
SZKE
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.