Sokan azt gondolják, hogy a szűzérmék elkészíte egy bonyult feladat és nagy konyhai rutint igényel. A valóságban azonban elképesztően egyszerűen és gyorsan készíthetünk különleges, egészséges ebédet. Ráadásul az ételérzékenyek számára is fogyaszható, hiszen az általuk készített változat sem tejet, sem pedig glutént nem tartalmaz.
Hozzávalók:
- rizs
- egy kis fej vöröshagyma
- egy nagyobb sertésszűz
- 20 deka csiperke gomba
- 1 doboz rizstejszín
- friss petrezselyem
- só, bors.
A rizst készítsük el a szokásos módon. Amíg fő, ujjnyi vastagságúra daraboljuk fel a sertésszűzet, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és enyhén dörzsöljük bele a fűszereket. Pucoljuk meg és daraboljuk fel a gombát, aprítsunk fel egy kis csokor petrezselymet. Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés olajat és tegyük rá a felszeletelt húst. A szűzet süssük rajta két percig, majd fordítsuk meg és ugyanennyi ideig süssük a másik felét is. Szedjük ki egy tányérba és tegyük félre.
A zsiradékra dobjuk rá a gombákat, öntsünk rá fél deci vizet, kissé sózzuk meg és hagyjuk, hogy öt percig puhuljon. Öntsük rá a tejszínt, tegyük bele az aprított petrezselymet és helyezzük vissza a húsokat. Fedővel letakarva főzzük össze 5 percig, míg a tejszín kissé leredukálódik és megfelelő sűrűségű lesz. Az időközben elkészült rizzsel tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.