Egészséges süteményt készítettünk az iskolai farsangi mulatságra. Úgy gondoltuk, a virágos linzerekkel és a jelmezes gyerekekkel talán sikerül elűznünk a telet. Na, majd kiderül, hogy mennyire voltunk ügyesek. (Pszt! Az időjárás-jelentésben azt mondták, hogy a hétvégén éjszaka akár -10 fok is lehet, szóval egyelőre úgy tűnik nem jött be a próbálkozásunk...)
A tésztához szükségünk lesz 35 deka teljes kiőrlésű tönkölylisztre, 10 deka nyírfacukorra, 20 deka teavajra, egy porhár natúr joghurtra, egy tojássárgájára, egy csomag sütőporra és egy csipet sóra. Ha van otthon őrölt mandula, váltsuk ki vele a liszt felét, így még finomabb linzertésztát kapunk. Az alapanyagokat összeöntjük, homogén állagúra gyúrjuk, folpack-ba csomagoljuk és fll órára a hűtőbe tesszük. Az idő elteltével lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk kedvünk szerint és előmelegített sütőben 170 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt a linzertészta, kenjük meg házi cukormentes lekvárral a tetejét és tapasszunk rá egy másik tésztát. Szórjuk meg por állagú nyírfacukorral a tetejét.
Jó nasizást!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.