Tegye fel a kezét, aki a hosszú szürke tél után már alig várta, hogy napsütéses reggelekre ébredjen! Most tegye fel a kezét, akinek a tavaszról a hóvirág és medvehagyma jut eszébe először! Na, ugye, hogy ugye?! Ha a kis zöldségesnél lehet kapni medvehagymát, az biztosan azt jelenti: sikeres volt a télűző farsangi mulatság. Egy csokorba gyűjtöttük, miért érdemes étrendünkbe beiktatni és két szuper receptet is megosztunk veletek.
A medvehagyma az emésztésre és a kiválasztásra hat jótékonyan, rendszeres fogyasztása számos gyomor és bélproblémát segíti megszünteti, így például kiválóan alkalmazható hasmenés vagy szorulás esetén. Értágító hatása miatt csökkenti a magas vérnyomást és enyhíti a frontok okozta fejfását. Vízhajtó hatása miatt tisztítja a vesét és a húgyhólyagot.
Medvehagymás vajkrém
Aprítsd fel a medvehagymát. Olvassz fel egy teavajat és keverj bele egy maréknyit, sózd ízlésed szerint. Öntsd egy műanyag tálba vagy várd meg, hogy elkezdjen megdermedni és egy folpack segítségével hengereld fel. Tedd a hűtőbe fogyasztásig!
Medvehagymás burgonya krémleves
Egy kis fej vöröshagymát kockázzunk fel, olajon pirítsuk üvegesre, adjunk hozzá egy csokor apróra vágott medvehagymát és fonnyasszuk meg. Öntsük fel 8 deci alaplével, adjuk hozzá egy szép nagy pucolt, kockázott burgonyát és fűzzük puhára. Ha a krumpli megpuhult, turmixoljuk össze a levest, majd habarjuk be egy kisebb doboz főzőtejszínnel.
Fotók: Look what I made és Irishexaminer
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.