Mint azt bizonyára már tudjátok, imádunk kísérletezni, játszani az ízekkel, a harmóniákkal, a textúrákkal. Az erdei kirándulásunk során fedeztünk fel egy helyes kis sombokrot, aminek bogyói arra csábítottak minket, hogy egy jókora marokkal leszedjünk belőle.
A som C vitamin tartalma a csipkebogyóéval vetekszik, s bár az íze erősen savanykás előszeretettel készítünk belőle lekvárt, vagy mártást a húsok mellé. Most azonban egy szuper csokis muffint dobtunk fel vele és megérte!
Vízgőz fölött egy kis fémtálban felolvasztottunk 9 deka jó minőségű étcsokoládét 15 deka vajjal. Ha homogén állagú lett, húzzuk le a tűzről és hagyjuk picit hűlni. Két tojást két púpozott evőkanál édesítőszerrel és egy kis zacskó édesítőszeres vaníliával (ennek hiányában vaníliaaromával vagy vaníliarúd kikapart belsejével) verjük habosra. Lassan, folyamatosan keverve adagoljunk hozzá 15 deka szénhidrát-csökkentett lisztet, vagy 15 deka zabpehelylisztet, egy késhegynyi sütőport és adjuk hozzá a vajas csokoládét is. Keverjük óvatosan csomómentesre és forgassunk bele egy nagy marék kimagozott somot. Adagoljuk a muffin formákba és süssük előmelegített sütőben készre nagyjából 20 perc alatt.
Tipp: Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy átsült a süteményünk, végezzünk tűpróbát.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.