Idén még nem jutottam el nyaralni, most készülünk Olaszországba. Itália egyik híres desszertje a panna cotta, gondoltam én is elkészítem itthon a saját verziómat kókusztejből és habtejszínből, így lesz összehasonlítási alapom. Lássuk!
Hozzávalók:
2 dl sűrű kókusztej
2 dl habtejszín (laktózmentes)
2 g zselatin
1-2 ek eritrit
0,5 vanília rúd
A habtejszínt és a kókusztejet elkezdem melegíteni, hozzáadom a vanília kikapart magjait és az eritritet, addig melegítem, míg az édesítő felolvad. Hűvös helyre teszem, 5-8 percenként kevergetem. Ha kihűlt a tejszín hozzáteszem a zselatint (expressz zselatint használtam), kevergetem pár percig, formába öntöm a masszát, majd hűtőbe teszem. Amennyiben sima zselatint vagy zselatinlapot használunk, előbb hideg vízben oldjuk fel, utána adjuk a tejszínhez.Ízlés szerint díszítjük, én szeder szószt és karamellizált körtét tálaltam mellé.
Jó étvágyat! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.