Imádjuk a pogácsákat, csak hát a hagyományos fehér liszttel készült változat nem éppen alakbarát. Most viszont kikísérleteztünk egy szuperfinom sajtkrémes karfiolpogácsát, amibe minimális liszt szükséges csupán, így aztán bátran fogyaszthatjuk akár még éjfélkor is. Mutatjuk, hogyan készült a puha, laktató finomság.
Egy kis karfiolt sós vízben főzzük puhára, majd botmixerrel pépesítsük. Adjunk hozzá 5 deka szénhidrát-csökkentett vagy ugyanennyi zabpehelylisztet, fél tömlősajtot, egy tojást, egy evőkanál chia magot és ízlés szerint egy nagy csipet sót. A pogácsatésztánk meglehetősen lágy lesz, ezért ne is próbálkozzunk azzal, hogy kinyújtjuk. Ha ugyanis nyújtható állagút készítünk, sütés közben betonkeménnyé válik, ez tapasztalat. Úgyhogy jobban járunk, ha elővesszük a muffin-sütőt, alaposan kivajazzuk, belisztezzük és kanállal beleadagoljuk a pogácsatésztát. A kis kupacok tetejére szórjunk reszelt sajtot, vagy olajos-magvakat. Sütőben közepes lángon nagyjából 20 perc alatt tökéletesen átsül, ha pedig kihűlt, könnyen kiemelhetjük a muffin-sütőből.
Nasinak, de húsok, halak mellé köretnek is kiváló választás.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.