A gyakorlott fogyókúrázók és életmódváltók mindig azt mondják, a legnagyobb buktató a csillapíthatatlan édesség utáni vágyuk. És mert bár több iparág is kiépült a diétázók igényeinek kiszolgálására, azért még továbbra is vannak kifogások, hogy miért ne intsünk búcsút a finomított szénhidrátoknak és cukroknak. Ilyen kardinális pont például a tökéletes piskóta, amit egyesek szerint csakis és kizárólag finomliszttel és cukorral lehet elkészíteni. Van azonban egy jó hírünk: ez a tézis többé nem igaz, ugyanis mi kikísérleteztük és most meg is osztjuk veletek a puha, szuperfinom liszt és cukormentes piskótareceptünket. Próbáljátok ki, nem fogtok benne csalódni!
5 tojást kettéválasztunk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig két evőkanál xilittel kikeverjük. A tojásfehérjéhez óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját és hozzáadagolunk folyamatos laza keverésekkel 5 evőkanál darált mákot. Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt formába öntjük és előmelegített sütőben nagyjából 15-20 perc alatt készre sütjük.
TIPP: A mákos piskóta esetében mindig azt az arányt tartsuk szem előtt, hogy ahány tojás, annyi mák. Így a piskótánk minden esetben tökéletes állagú lesz.
A tetejére vaníliasodót készítettünk, amibe két marék áfonyát forgattunk bele. Fél liter tejbe kaparjuk bele egy vaníliarúd belsejét és adjunk hozzá egy evőkanál édesítőszert, de használhatunk xilites vaníliát is. Habarjunk bele három tojássárgáját és egy pici zabpehelyliszttel (vagy más szénhidrát csökkentett liszttel) a tűzhelyre feltéve sűrítsük be. Amikor elkezd sűrűsödni, tegyük bele a két maréknyi áfonyát és főzzük készre. Ha kihűlt a piskóta is és a sodó is, vágjuk fel a süteményt szeletekre és öntsük nyakon a vaníliás áfonyás öntetünkkel.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.