A túrógombóc az egyik legnépszerűbb desszert a családunkban. Most az ételallergiásokra is gondolva rizsdarával készítettük és egy kis csavarral kiegészítve egészen különlegessé és egyedivé varázsoltuk. Igazi Lollipopos túrógombóc következik: finom, egészséges, szénhidrátszegény!
Fél kiló túrót törjünk össze villával, adjunk hozzá 2 tojást, két evőkanál nyírfacukrot és öt púpozott evőkanál rizsdarát. Keverjük össze és hagyjuk állni egy kicsit, hogy a rizsdara megszívja magát. Addig tegyünk fel enyhén sós vizet forrni. Formázzunk golyókat a túrógombóc masszájából és tegyük a lobogó forró vízbe. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, szedjük ki őket és sorakoztassuk egy tálra. Most nem fogjuk zsemlemorzsába forgatni, már csak ezért is szénhidrát-csökkentett a mi változatunk :)
Amíg egy kicsit hűlnek a gombócaink, a cukros tejföl helyett készítsünk egy szuper sűrű turmixot bogyós gyümölcsökből. Gyakorlatilag smoothie-t csinálunk.
Egy nagy bögre fagyasztott vegyes bogyós gyümölcs mellett szükségünk van egy kis doboz natúr joghurtra és ízlés szerinti mennyiségű édesítőszerre. Az összeturmixolt smoothie-t tálba tesszük, beleteszünk néhány túrógombócot, a tetejét pedig díszítsük kedvünkre.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.