Tökéletes társ lehet a reggeli kávéhoz vagy a délutáni teázáshoz ez a pofonegyszerűen elkészíthető, isteni mandulavajas keksz.
Hozzávalók:
1 csésze gluténmentes süteményliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
5 dekagramm növényi margarin
1/2 csésze barnacukor
1/2 csésze MIXIT mandulavaj
pár csepp vaníliaaroma
Elkészítése:
Első lépés: Az összes hozzávalót egy tálba tesszük és összegyúrjuk. A tészta állaga akkor jó, amikor könnyen formázható, de nem ragacsos.
Második lépés: A tésztából kis golyókat formázuk, mindegyiket lelapítjuk és a tetejére villa segítségével mintát nyomunk.
Harmadik lépés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakozotatjuk, majd 8 perc alatt készre sütjük. Szobahőmérsékletűre hűlve fogyasztjuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.