Gyakran váltogatom, hogy reggelire édeset vagy sósat fogyasztok, néha van, hogy becsúszik egy két fitness, dia-wellness péksüti, de igyekszem tartani magam. :) Üresen magában nem szeretem a natúr joghurtot, szoktam mellé enni kenyeret, abonettet, puffasztott rizst, ami éppen van, de igazság szerint ezeket is meguntam. Ha van édes granola, melyet joghurtba teszünk, akkor van sós is, melyet natúr joghurttal vagy kefírrel fogyasztunk. Íme egy jó kis recept tele minden jóval, próbáljátok ki!
1 bögre kukoricapehely3 ek lenmagőrlemény1/2 bögre gluténmentes zabpehely2 ek chia mag1 bögre puffasztott amaránt3 ek tökmag1 ek szezámmag2 cl olvasztott kókuszolaj2 ek napraforgómag
A zabpelyhet összekeverem a kókuszolajjal, majd sütőben megpirítom kb. 100 fokon 5-10 percig, gyakran megrázom, megkeverem (így ropogós lesz). A hozzávalókat, összekeverem, befőttes üvegbe teszem. Joghurttal, kefirrel szoktam fogyasztani reggelire.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.