Lusta hétvégéken az ember másra sem vágyik, mint hogy a reggeli kávéját a takaró alatt, némi finomság kíséretében kortyolgassa el. Na, erre az alkalomra igazán különleges lehet az a sütőtökös puszedli, amit mi készítettünk a hét közepén.
Hozzávalók:
25 dkg sütőtökpüré
12,5 dkg tea vaj
1 tojás
12,5 dkg eritrit
30 dkg gluténmentes zabpehelyliszt (én a gluténmentes zabpelyhet őröltem finomra)
5 dkg őrölt mandula
5 dkg étcsokoládé apró kockára vágva
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. fahéj
pici só
A sütőtököt süssük puhára sütőben, szedjük le a héját, pürésítsük, majd mérjünk ki belőle 25 dekát. Az eritritet a vajjal és a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőtököt. A liszteket összekeverjük a fűszerekkel, az őrölt mandulával, a csokidarabokkal, a zabpehellyel, majd hozzáadjuk a sütőtök pürét is. Formázzunk belőle golyócskákat, picit lapítsuk le, hogy puszedli formája legyen. Sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük és 160 fokon kb. 10-15 percig süssük.
A kihűlt puszedliket egy éjszakára tegyük fém dobozba, másnap reggelre omlós, puha, tökéletes állagú nasit fogunk kapni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.