Két-három hetente hétvégén össze szokott gyűlni a család egy része, kártyázni, beszélgetni. Mindig más készít ilyenkor egy kis nasit, most rajtam van a sor. A sós süteményeket részesítik előnyben ilyenkor, ma ezt az egészséges finomságot találtam ki:

Az édesburgonyát kis kockákra vágom, puhára főzöm, krumplinyomóval áttöröm. Az élesztőt és a mézet langyos tejbe teszem, félreteszem. A zsiradékot elmorzsolom a liszttel, hozzáadom az élesztős tejet, tojásokat, az édesburgonyát, sót és a sajtot. Egy gyúrható, lágyabb tésztát kapok. Fél óráig meleg helyen kelesztem (én langyos sütőben szoktam). 180 fokra előmelegítem a sütőt. Lisztezett felületen átgyúrom a tésztát, majd másfél centisre nyújtom, tetszőleges formájú kiszúró formával kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem a kiszaggatott formákat egymástól 2-3 cm távolságra. A tojást felverem, majd megkenem vele a tészta tetejét, reszelt sajttal díszítem. 20 perc alatt készre sütöm.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal